Bra recept!
 
någonting att äta
 

  Bästa Tiramisu-receptet ever!  
  Har du nån gång prövat denna typiskt italienska dessert och tyckt den var god, så bara måste du göra denna. Jag lovar att du inte blir missnöjd. Den görs på tusen olika vis och vi brukar ta chansen att testa den när den finns med på menyn, men just denna är fortfarande den bästa.
 
     
 

200 g Savoiardikex (platta fingerkex av italiensk typ)
2 ägg
4 msk socker
50 g riven mörk choklad
2 dl espresso
½ dl Marsalavin eller Madeira (testa inte med nåt annat, det blir inte lika gott)
150 g Mascarpone
1-2 msk crème fraiche

 
 

1. Vispa äggulor o socker pösigt o vitt
2. Blanda ner Mascarpone, crème fraiche o choklad
3. Vispa äggvitorna hårt o vänd försiktigt ner i smeten
4. Tillsätt vinet o rör om försiktigt
5. Doppa hälften av kexen i hälften av kaffet o lägg i botten av en form som passar kexen
6. Täck med hälften av mascarponesmeten o lägg på ett nytt lager kex o smet
7. Ställ i kylen, gärna över natten, så att den hinner dra åt sig av alla smaker

 
 

 

 
     
  Tillbaka till matsidan Skriv ut
     
  Portfolio   Kunder Recept  Kontakt  Fine Art Photography