Bra recept!
 
 

  Väldigt god müsli  
  Till ca 500 gr müsli (men det är lite olika beroende på vad o hur mkt man tar i såklart)
 
  5 dl rågflingor
5 dl havregryn
100 gr mandel eller valnötter (jag tar hälften av mandel o hälften av hasselnötter)
2 dl solrosfrö
1 dl krossade linfrön
1 dl kokosflingor (ta gärna lite extra)City Gross har kokoschips som jag tar i ibland, men samtidigt med frukten, annars bränns dom vid.
1/2 dl råsocker
2 dl vatten
5 msk neutral matolja (rapsolja)
2-3 dl mjuka russin
(jag tar även mjuka aprikoser, delade i småbitar, man kan även ta mjuktorkade tranbär eller annat man gillar)
 
 

Värm ugnen till 200 grader.

Hacka mandel o nötter grovt. Lägg hacket i en rymlig bunke tillsammans med rågflingor, havregryn, linfrön, solroskärnor och kokosflingor. Blanda om ordentligt, annars suger havregrynen åt sig vätskan och det blir mjuka klumpar....o det vill vi ju inte.

Vänta med russinen o ev aprikoser.

Vänd också ner sockret o rör igen. Blanda vatten o olja o stänk detta över blandningen i bunken. Krama lätt med handen så att fukten tränger in. Bred sedan ut det hela på en lätt smord långpanna. (där tar jag ett bakplåtspapper i stället, så att det inte bränns så lätt. Eller utan, då får man röra om oftare)

Sätt in långpannan i ugnens mittenläge i 20 – 30 minuter. Det är viktigt att passa müslin noga under tiden! Ta ut långpannan minst 3 ggr o rör om så att det blir jämnt rostat. Låt det sedan kallna. Blanda sedan ner russinen o aprikoserna o häll över i en rymlig burk

 

 
 

Den är toppengod o nyttig! 

 
 

Gott om man vill ändra frukostvanor!

 
     
  Tillbaka till matsidan Skriv ut
     
  Portfolio   Kunder Recept  Kontakt  Fine Art Photography