Bra recept!
 
 

 
Min godaste rabarberkaka
ca 8 portioner
 
  75 g smör eller margarin
1 tsk kardemummakärnor
2 ägg
2 1/2 dl socker 
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl vetemjöl
4 dl rabarber i ca 1 cm tärningar
100 g mandelmassa riven grovt
 
 

 

 

Sätt ugnen på 200 °C.

Smörj botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

Smält matfettet. Stöt kardemummakärnorna i en mortel. (eller i en lite högre bägare med plastpåse om och kör med en stavmixer).

Vispa ägg, vaniljsocker och socker pösigt.

Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det med matfettet i smeten. Blanda i mandelmassan, riven. Strö på rabarbertärningar och kardemumman.

Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 minuter. Kakan ska vara lite kladdig och seg.

Servera med lättvispad grädde eller vaniljvisp.

 

 Ät och njut!

 
     
  Tillbaka till matsidan Skriv ut
     
  Portfolio   Kunder Recept  Kontakt  Fine Art Photography