Bra recept!
 
Fikonmarmelad
 

  Fikonmarmelad  
 
 
 

400 gr torkade fikon
ca ¾ l vatten
2 citroner (saften från två, skalet från en)
7 dl socker (gärna syltsocker för att få det fastare)

 
 

Lägg fikonen i en skål och häll över vatten och låt stå över natten.
Häll fikonen med vattnet i en gryta och koka i 20 minuter.
Ta upp fikonen och kör till mos i matberedare.

 
 

Borsta citronerna väl i varmt vatten och skala sedan av det gula från skalet, skär det i små, tunna strimlor.
Pressa saften ur citronerna, häll i moset och strimlorna av skalet.
Häll tillbaka moset i kastrullen och tillsätt socker.
Koka upp under omrörning och låt koka i 5 min.

 
 

Häll upp på rena burkar.Sätt på lock och ställ upp o ner att kallna.

 
     
  Tillbaka till matsidan Skriv ut