Bra recept!
 
 

 
Annas fisk á la madame Junod
 
 

Min allra största favorit bland alla sorters matlagare är Anna Bergenström. Jag har aldrig gjort något som inte varit gott från alla hennes recept. Tvärtom blir det ofta att jag har en favorit rätt länge innan jag vandrar vidare i mängden av recept.
Dessutom är det en av få receptförfattare som man kan läsa som en vanlig bok, sida upp och sida ner.
Hon är bäst helt enkelt!

Nedanstående kunde jag äta nästan varje dag, så löjligt gott, och dessutom, enkelt är det.

 
 

För tre personer, gör som följer:

 
 

Du behöver:
400-500 gr torsk, fryst fiskfilé
1 1/2 tsk Herbamare eller annat örtsalt
3 dl vispgrädde, eller upp till fiskens kant, så att det inte sköljer av kryddan som ska stanna på fisken.

Haha; jag har t o m lyckats få syrrans kräsna färskfisksmak att gilla detta! Testa själva!

Ugnsvärme: 200 - 225°C
Lägg det frysta fiskblocket i en trång smord ugnsform. Strö saltet över fisken och häll grädden runtom, inte på fisken. In i ugnen i 40 - 50 minuter. Den behöver inte ösas, den blir fin och god ändå. Till fisken brukar jag servera svart ris, från Saltå Kvarn. Koka som det står på paketet, al dente. När det är klart värme du olja i en stekpanna, river eller pressar du ner en solovitlök, (för att jag tycker den är godast) tillsammans med röd chili och bryn det en stund. Häll därefter ner riset och rör ihop det så det får spilla över smaken.

Serveras på ljusa tallrikar så att färgerna kommer fram. Smaklig spis!


 
 

 

 
     
  Tillbaka till matsidan Skriv ut
     
  Portfolio   Kunder Recept  Kontakt  Fine Art Photography