Bra recept!
 

Måste ta denna bild...

 

 
Ullas drömkaka
 
 

 

Ugnsvärme 200° i 20 minuter

4 ägg
300 g socker (För det mesta byter jag ut vanligt socker till rårörsocker, för att få en rundare smak)
250 g mjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
50 g smör

 

  • Vispa ägg och socker vitt o pösigt
  • Blanda mjöl, bakpulver o vaniljsocker noga o vänd försiktigt ner det i äggblandningen genom en sikt
  • Värm mjölk o smör fingervarmt o vänd ner i degen
  • Häll i form m bakplåtspapper, rund eller med måtten 5 x 22 x 30 o baka mitt i ugnen

 

 
  Fyllning
100 g smör
150 g kokosflingor
225 g (farinsocker) rårörsocker (muscovadosocker, den mörka)
½ dl mjölk
 
 

Fyllningen

  • Häll smör, kokosflingor, rårörsockersocker o mjölk i en tjockbottnad kastrull o låt den koka under tiden du rör om.
  • Tag ut kakan ur ugnen o fördela fyllningen jämnt över kakan.
  • Baka färdigt den mitt i ugnen i 225° i 5 minuter
 
 

TIPS
Vispa ägg o socker ljust o luftigt över vattenbad men se upp så att det inte blir för varmt – då koagulerar äggen

 
     
  Tillbaka till matsidan Skriv ut
     
  Portfolio   Kunder Recept  Kontakt  Fine Art Photography