Bra recept!
 
Någonting att äta
 

  Frisk äpple- o citronkaka  
  10 – 12 bitar
Tid ca 15 min + ca 45 min i ugnen
 
     
 

En smaskig sockerkaka med en frisk smak av citron tillsammans med äpple och mandel. Passar bra som den är till eftermiddagsfikat eller som efterrätt med lättvispad grädde eller vaniljglass

 
 

150 gr smör
3 ägg
1 ½ dl socker + lite att pudra över (jag tog smaksatt pärlsocker)
1 citron (skalet) + saften av ½ citron
3 dl vetemjöl
knappt 1 tsk bakpulver
4 smakrika äpplen
1 dl mandel (skållad o skalad) (jag bara hackade den)
kokosflingor (jag hade bara lite hackade mandelspån första gången, vilket också går bra) till formen.

 
 

Sätt ugnen på 180*. Smält smöret, och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt o vitt. Tillsätt smöret, rivet citronskal o citronsaft. Blanda mjöl o bakpulver o rör ned i smeten.
Smöra en form, bröa med kokosflingor, häll i smeten. Skala o halvera äpplena, o kärna ur dem. Skiva äpplena i 3-4 mm skivor. Stick ned dem i smeten, lite snett o tätt intill varandra som på bilden.
Hacka mandeln och strö över. Sockra lite över kakan. Grädda på galler i nedre delen av ugnen, ca 45 min. Prova med en sticka att kakan är klar.

 
     
  Tillbaka till matsidan Skriv ut
     
  Portfolio   Kunder Recept  Kontakt  Fine Art Photography