Bra recept!
 
Cantuccis
 

  Cantuccis med citrussmak  
  Mycket goda skorpor, och en absolut livsfarligt, god smet…
 
     
 

Rivet skal av en tvättad apelsin
200 g nötter o mandel (½ + ½)
100 g smör el margarin
3 ägg
2,5 dl socker ( tror att det räcker med knappt 2 dl, blir lite för sött annars)
6 dl mjöl
1 rågad tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
6 droppar bittermandelolja
pröva gärna med nån msk Amaretto i, det förstärker mandelsmaken
Nötter o mandel hackas grovt. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt o pösigt. Blanda i smöret o rör om väl. Blanda i det rivna apelsinskalet, vaniljsocker o bittermandelolja. Blanda mjölet o bakpulvret väl innan det blandas i resten av smeten.

 
 

Gör 4 delar av degen och rulla ut långa, tillplattade ”korvar”, 2 stycken på varje plåt.
In i 200 graders ugnsvärme i 20 – 25 minuter. Låt vila i ca 5 minuter och skär sedan snett, och ställ på kant i 75 graders ugnsvärme i ca 1 timme.

 
 

Försvinnande goda!

 
     
  Tillbaka till matsidan Skriv ut
     
  Portfolio   Kunder Recept  Kontakt  Fine Art Photography