Bra recept!
 
Någonting att äta
 

  Nillas goda västerbottenpaj  
  Bäst av alla liknande pajer vi smakat, och god både varm och kall!
 
  Paj deg:
3 dl vetemjöl
½ tsk salt
125 g kallt smör
1 ägg

Fyllning:
300-400 g grovt riven västerbottenost
4 dl mjölk, men grädde är godare
6 äggulor
½ pressad vitlöksklyfta, eller ännu hellre riven, testa en hel solo
Salt o peppar
 
 

Pajdeg:
Vetemjöl, salt o smör i matberedare o tillsätt sedan ägget. Kör snabbt till en deg. Tryck ut den i en pajform o sedan in i kylen i en halvtimme.
Sätt ugnen på 200 grader o förgrädda papjskalet i 10-15 minuter.

Fyllning:
Blanda alla ingredienser, smaksätt o häll sedan fyllningen i det förgräddade pajskalet. Grädda i 25-30 minuter på nedre falsen.

 

 
 

 

 
 

 

 
     
  Tillbaka till matsidan Skriv ut
     
  Portfolio   Kunder Recept  Kontakt  Fine Art Photography